Esiintyjät 2017

 • Connector.

  Pariisin Kevät

  Pariisin Kevät on kasvanut Arto Tuunelan sooloprojektista yhdeksi Suomen suosituimmista bändeistä. Alkuvuodesta ilmestynyt albumi ”Kuume” meni suoraan listaykköseksi ja sitä seurannut kiertue oli suurelta osin loppuunmyyty. Tunnelmallista äänimaisemaa, melankoliaa ja tanssittavia tahteja tarjoileva yhtye vierailee ensimmäistä kertaa Rautalammilla. Yhtyeen neljästä studioalbumista kaksi on myynyt kultaa. Yhtyeen tunnetuimpia kappaleita ovat ”Pikku Huopalahti”, ”Tämän kylän poikii” ja ’”Kesäyö”. Lue artistihaastattelu tästä.

 • Connector.

  Scandinavian Music Group

  Morton Festin lauantain avaava Scandinavian Music Group, eli SMG, maalaa Rämäkän kesäiltaa popin, rokin ja folkin sävelin. Orkesterin ensitahdit lyötiin jo vuosituhannen alussa, kun Ultra Brasta tutut muusikot pistivät hynttyyt yhteen. Lähes kaikki yhtyeen kappaleet ovat kitaristi Joel Melasniemen säveltämiä ja laulaja Terhi Kokkosen sanoittamia. Yhtyeen tunnetuimpia hittejä ovat mm. ” Hölmö rakkaus”, ”Vieläkö soitat banjoa” ja ”Minne katosi päivät”.

 • Connector.

  Tuomari Nurmio & Folk Liisa

  Yli 40 vuotinen ura ja 24 albumillista musiikkia. Tuomari Nurmio edustaa tämän vuoden Morton Festin legendakaartia. Nurmio esiintyy Morton Festissä duona yhdessä kumppaninsa Folk Liisan kanssa. Nurmio lupailee Morton Festissä kuultavan uutta tuotantoa sekä dumariklassikoita. Tuomari Nurmion tunnetuimpiin kappaleisiin lukeutuvat muun muassa ”Hän on täällä tänään”, ”Ramona”, ”Lasten mehuhetki”, ”Kurjuuden kuningas” sekä ”Oi mutsi mutsi!”

 • Connector.

  Younghearted

  Younghearted on perustettu vain pari vuotta sitten, mutta silti Reetan, Emilin ja Aten trio on ehtinyt pokata jo kaksi kultalevyä ja kerätä Spotifyssä yli 12 miljoonaa kuuntelukertaa. Kitaravetoinen ja sielukas indiepoppi sopii yhtä hyvin festarilavalle kuin laiturin nokassa fiilisteltäväksi. Younghearted tekee Rautalammilla myös ikärajattoman ilmaiskeikan lauantaina Museon puistossa. Youngheartedin tunnetuimpia biisejä ovat ”Hetkeksi” sekä ”Tässä ja nyt”

 • Connector.

  Sami Saari

  Suomisoulin kummisedän ja pitkän linjan muusikon, Sami Saaren, säveliä kuullaan Rämäkän perjantai-illassa. Saaren oma sooloura alkoi vuonna 1997 julkaistusta Do re mi -albumista. Yhteensä Sami on julkaissut kuusi sooloalbumia. Mies tunnetaan parhaiten hiteistään ”Ainutkertainen”, ”Sen luonteinen mies”, ”Mä teen oikein”, ”Onnen kyyneleet” ja ”Iisimmin”. Musisoinnin lisäksi Sami Saari kertoo tarinoita uran varelta. Lue artistihaastattelu tästä.

 • Connector.

  Sere

  Sere on monelle suomirapin alkutaipaletta seuranneille tuttu nimellä Seremoniamestari. Seren musiikin taustavoimina on häärinyt tuottaja-DJ-duo Skillsters. Seren debyyttialbumi ”Omin sanoin” oli ensimmäinen suuren levy-yhtiön julkaisema suomalainen rap-albumi. Nykyään Seren keikat ovat harvinaista herkkua, joten tule ihmeessä Chillaa meiän kanssa, kun siihen on kerrankin oiva mahdollisuus. Lue artistihaastattelu tästä.

 • Connector.

  Toistuvat Yllätykset

  Toistuvat Yllätykset on Jyväskylästä ponnistava, poikkeuksellisen positiivisella energialla varustettu rap-pumppu. Yhtyeen omien sanojen mukaan kyseessä on ”Suomen taianomaisin hiphopshow”. Kaksi seremoniamestaria, kaksi DJ:tä, tuottajia, taiteilijoita, sekä tanssijoita sisältävä crew räjähtää silmillesi kuin ilolintu kakusta! Räppiä, breikkiä, hassuja esiintymisasuja, ja vertauskuvallisia kaniineja suoraan hatusta! Mitä vaan voi tapahtua! Energinen, sympaattinen, sielukas, toistuva, yllättävä, ja pakko kokea livenä! Lue artistihaastattelu tästä.

 • Connector.

  Oliver

  Oliver on vuonna 2003 perustettu, omien sanojensa mukaan ”stadionrockia pikkukaupungista” soittava rock-yhtye Virroilta. Kertosäkeet ovat isoja ja tunnelmaa paisutellaan pienestä suurempaan mahdollisimman paksulla siveltimellä. Yhtyeen ensimmäinen single ”Kuka mä oon” julkaistiin 2008 marraskuussa ja se nousi julkaisuviikollaan Suomen virallisen singlelistan sijalle yksi. Yhtye tunnetaan radiossa tiuhaan soineiden singlejulkaisujen lisäksi myös varsin energisenä livebändinä. Lue lisää artistista …

 • Connector.

  Little Willie Mehto

  Little Willie Mehto on uuden sukupolven juurevan bluesin kärkinimiä. Willie taituroi laatikkokitaran, huuliharpun ja ’stomppaavan biitin’ rytmein. Little Willie ehti esiintyä myös vanhan Emäpitäjän Olohuone Mortonin lavalla. Kotimaan kamaran lisäksi Willie keikkailee tänäkin kesänä ympäri Eurooppaa. Lue artistihaastattelu tästä.