info

Saapuminen Morton Festiin

Tapahtumapaikka

Rämäkkä Holidays
Rämäkkätie 50, 77700 Rautalampi

Tapahtumapaikka Google Mapsissa

Tapahtuma-alueelle on portti myös järven puolella. Tällä portilla ei ole lipunmyyntiä, mutta klo 22 asti rannan anniskelupistelltä on mahdollista ostaa lippuja.

Pysäköinti

Festivaalin pääpysäköintialue sijaitsee Rautalammin Lukion pihassa (Alavantie 2, Rautalampi).

Pysäköintialueelta on lyhyt kävelymatka festivaalialueelle.

Pysäköinti Google Mapsissa

Myös veneellä on mahdollista saapua festareille. Rantaan ei kuitenkaan mahdu hirveän montaa venettä emmekä vastaa rannan venepysäköinnin järjestämisestä.

Saapuminen Rautalammille

Rautalampi sijaitsee keskellä luonnonrauhaa, joten saapumista tänne kannattaa hieman jopa suunnitella. Paikallisbussin alle ei täällä jää, eikä liikennevaloissa tarvitse seisoskella. Matkaa Jyväskylästä Rautalammille on 100km ja Kuopiosta 70km. Lähin juna-asema sekä Onnibussin pysäkki on Suonenjoella.

Festaribussi

Festaribussi ei näy missään aikatauluhauissa, koska kyseessä on meidän oma tilausajo.

Festaribussi kulkee alustavien aikataulujen mukaan seuraavasti lauantaina 19.8.2017:
KUOPIO klo 14.30 (Bussi-asema. Tarvittaessa poimitaan kyytiin myös moottoritien rampeilta.)
SUONENJOKI klo 15.30 (Pysäkkeinä juna-/bussiasema, Hotelli Suonenjoki ja matkan varrelta vielä Koskelon Onnibus-pysäkki)
RAUTALAMPI 16.00

Paluukyyti lähtee Rautalammilta n. 01.30 ja kulkee samaa reittiä Suonenjoen kautta Kuopioon.

Hinta on 10€/suunta hyppääpä kyytiin/pois Kuopiosta tai Suonenjoelta. Eli, jos haluaa bussi kyytiä koko rahalla niin ei muuta ku Kuopijoon!

Kuljetus toteutuu, jos vähintään 20 kyytiläistä saadaa kasaan. Siksi, on tärkeää, että varaat paikkasi ennakkoon! Varaa paikkasi festaribussista tästä:

Ilmottaudu festaribussiin

Autolla

Rautalammin halki pyyhkii kantatie 69. Nelostieltä ”kuusysille” käännytään Hirvaskankaan ABC-aseman kohdalta, Ysitieltä Koskelon huoltoaseman kohdalta.

Kimppakyydillä

Facebookista löydät Kimppakyydillä Morton Festiin  -ryhmän, missä voit pyytää tai tarjota kyytiä.

Bussilla

Onnibus sekä pikavuorot pysähtyvät Koskelossa (n. 13km Rautalammille) ja matkahuollon bussit Suonenhjoella. Huomaathan, että siitä eteenpäin pääset festaribussilla.

Muita bussivuoroja kannattaa tarkastella osoitteesta: www.pikavuorot.fi
Ennakkovaroituksena, että niitä vuoroja lauantaina ei ole kovin montaa.

HUOM! Matkahuollon hakukoneesta ei Rautalammin vuoroja löydy.

Junalla

Lähin rautatieasema on Suonenjoki (n. 20km).

Majoittuminen

Majoitushommat ei ehkä aina täällä maaseudun sykkeessä ole ihan yhtä helposti yhden klikkauksen päässä, kuin isoissa cityissä. Rautalampilaisten vieraanvaraisuudella, avuliaisuudella ja ystävällisyydellä nää on kyllä saatu ennenkin järjestymään, joten eiköhän myös tänä vuonna.

Me Morton Festin jengi autetaan ja neuvotaan mielellämme, joten mikäli kysymyksiä ilmenee, niin puksauttappa viestiä tulemaan!

Löydetään varmasti jokaiselle paikka löytyy joihin päätä täällä kallistella! Tässä muutamia vinkkejä.

Jos persoonaallinen B&B kartanomiljöössä kiinnostaa, niin silloin sulle voisi sopia Korholan Kartano. Kato lisää http://www.korholankartano.fi . Yöpyminen alkaen 35€/hlö.

Esimerkiksi Airbnb:stä tai Lomarenkaasta (ynnä muista vastaavista) löytyy mökkimajoitusta erilaisiin ja erikokoisiin tarpeisiin.

Kerkonkosken Keitaalla (n. 20km tapahtumapaikalta) löytyy kolme pientä mökkiä 3-4 hengelle, majoitukseen kuuluu saunankäyttömahdollisuus.
Lisätietoa osoitteesta: http://www.kerkonkoski.fi

Lähin hotelli on suurinpiirtein yhtä etäällä, kuin lähimmät liikennevalotkin eli naapuripitäjässä Suonenjoella. Matka Suonenjoelta Rautalammille onnistuu Morton Festin omalla festaribussilla.
Katoppa siis Hotelli Suonenjoki.

Festarialue

Ranneekkeenvaihto

Tapahtumaan on rannekkeet. Rannekkeenvaihto toimii seuraavasti:

1. Sinulla on lippu vain perjantaille.
Ainoastaan tapahtuma-alueen portilla perjantaina 18.8.2017 klo 18.00 eteenpäin.

2. Sinulla on lippu vain lauantaille.
Ennakkoon lauantaina Arttelissa klo 11.00-14.00 tai tapahtuma-alueen portilla klo 16.00 eteenpäin.

3. Sinulla on kahden päivän lippu.
Tapahtuman portilla perjantaina 18.8.2017 klo 18.00 eteenpäin, tai kohdan 2. ohjeiden mukaan.

HUOM! Olemme suunnitelleet tälle vuodelle pääportin uudelleen, jotta ennakkorannekkeen lunastaneet pääsevät sisälle aiempaa sujuvammin ilman ylimääräistä jonottamista.

Kulkeminen alueelle

Festivaalin pääpysäköintialueelta on muutaman sadan metrin kävelymatka varsinaiselle tapahtuma-alueelle. Festaritunnelmaan pääseekin virittäytymään jo tämän siirtymäriitin aikana.

Ikärajat

Viikonlopun aikana, muulloin kuin festivaalin aikana Rämäkän alueelle ja ravintolaan, ei ole ikärajaa.

Festivaalin aikana (lauantaina klo 15 jälkeen) Festivaalialueella ikäraja on 18 vuotta. Pääsy ei ole sallittu alaikäisille edes vanhempien seurassa.

Ruoka ja juoma

Alueella on tarjolla runsaasti maittavaa ruokaa ja juomaa, mm. Konttiravintola Mortonin palkittuja burgereita!

Perinteisten anniskelutuotteiden lisäksi alueelta löytyy myös Iso-Kallan panimon sekä Panimo Hiisin pienpanimotuotteita sekä viinibaari. Anniskelualueella on A-oikeudet.

Festarisauna

Tapahtuma-alueella sijaitsee myös jo legendaarisen maineen saavuttanut Mortonin festarisauna. Luvassa on kosteita löylyjä ja yllätysohjelmaa. Sauna sijaitsee festarialueen rannassa ja on lämpimänä festarivieraille klo 16.00-22.00.
Sauna on unisex-sauna, uimapukua saa käyttää oman harkinnan mukaan. Paikalta voi vuokrata pyyhkeitä.
Saunan yhteydessä sijaitsee myös leppoisa anniskelualue, joten omien juomien tuominen saunalle on kielletty.

Mitä muuta alueelta löytyy?

Järvien ja metsien keskellä sijaitseva tapahtuma-alue yllättää usein meidät itsemmekin. Tietojemme mukaan sieltä on mahdollista löytää kaiken yllä ja alla mainitun lisäksi mm. pihapelejä sekä vartin mittaisia bailuja kerrallaan järjestävä teknokontti.

WC

Alueella on runsaasti vesivessoja sekä inva-WC.

Esteettömyys

Alueelle on esteetön pääsy ja invataxilla on mahdollista saapua aivan tapahtuman portille. Liikuntarajoitteisen henkilön mukana saapuvalta saattajalta edellytetään myös pääsylippu. Erillistä katselualuetta ei ole, mutta alue on tasainen festivaalihenkilökuntamme auttaa mielellään sopivan paikan löytämisessä.

Kielletyt esineet ja aineet

Alueelle ei saa tuoda vaarallisia esineitä tai aineita. Portilla suoritetaan henkilötarkastuksia eli kansankielellä ’reppuratsiaa’.

Kiellettyjä ovat mm. sateenvarjot, omat alkoholijuomat, lasipullot ja –astiat, avatut juomapullot, laserosoittimet ja valonheittimet, ampuma-aseet ja –tarvikkeet sekä replika-aseet, ilotulitteet ja soihdut sekä muut räjähdysaineet, viiltämiseen tai pistämiseen soveltuvat esineet sekä megafonit ja muut kovaa ääntä tuottavat esineet, videokamerat ja nauhurit.

Muiden kuin mainittujen esineiden ja aineiden osalta järjestyksenvalvojat tekevät tarvittaessa yksittäisiä päätöksiä. Oman järjen käyttö on lähtökohtaisesti sallittua!

Alueelle saa tuoda vain tyhjiä pulloja vesipulloiksi. Vesipullot voi täyttää vessojen hanoista.

Narikka

Pääportin yhteydessä sijaitsee narikka, johon voi jättää myös kiellettyjä asioita, kuten alkoholia. Narikkamaksu on 3€. HUOM! Narikassa maksu käteisellä. Varaathan siis käteistä mukaan, kiitos!

Huomaathan, että mikäli otat tavarasi narikasta joudut maksamaan narikkamaksun uudestaan, kun tuot ne takaisin.

VIP-alue

Morton Festin VIP-alue löytyy Rämäkän päärakennuksesta. VIP-alueelta löytyy mm. omat anniskelupisteet, ruokailu sekä sisä-WC:t. Lue lisää täältä.

Muu info

Info ja löytötavarat

Info ja löytötavarat löytyvät lipunmyynnin yhteydestä tapahtuman sisääntuloporttien läheisyydestä. Infoon voi toimittaa alueelta löytyneet tavarat ja kysellä kadonneiden tavaroiden perään.

Tapahtuman jälkeen löytötavarat on noudettavissa Rämäkältä.

Yhteystiedot

Morton Fest
Petri Virta, tuottaja
petri@morton.fi
040 828 4832

Rämäkkä Holidays
www.ramakka.com

Haluatko yhteistyökumppaniksi tai haluatko myydä tuotteitasi festareilla? Ota yhteyttä osoitteeseen petri@morton.fi

HUOM! Kaikki ruoka- ja juomamyynti on hoidettu tapahtuman toimesta, emmekä siis ota alueelle muita toimijoita näihin hommiin.

Asioinnin nopeuttamiseksi!

Pyydämme sinua ystävällisesti varaamaan maksuvälineeksi käteistä sekä mikäli mahdollista, vaihtamaan lipun tapahtumarannekkeeksi jo ennakkoon.

Nämä molemmat toimenpiteet nopeuttavat asiointia ja tekevät siten meidän kaikkien festaripäivästä mukavamman. Kiitos avusta!